Villa Amancil

Mensen met een lichamelijke beperking die hun vakantie willen doorbrengen in het Algarve gebied in Portugal, hebben vandaag de dag slechts de mogelijkheid om te verblijven in een van de op massa toerisme gerichte hotels. De kleinschaligere, regionale villa’s zijn over het algemeen onvoldoende toegankelijk voor deze doelgroep.

Met het creëren van een intiem vakantieverblijf met een hoge mate van privacy en voorzieningen voor rolstoelgebruikers, is een uniek vakantie concept ontwikkeld en vertaald in een villa.

De villa bestaat uit vijf hoofdvolumes van één bouwlaag. Deze volumes zijn in één en dezelfde richting ten opzichte van elkaar verschoven, maar blijven tegelijkertijd met elkaar verbonden. Op deze wijze ontstaat een enfilade van ruimten met verschillende ruimtelijke kwaliteiten en ieder haar eigen intieme karakter. Deze individuele ruimten bieden de mogelijkheid om je terug te trekken of juist om gezamenlijke activiteiten te organiseren. De buitenruimten tussen de volumes zorgen voor verweving van het typische Algarve landschap met de villa.

Program: Villa
Size: 300m2
Location: Almancil, Portugal
Status: Voorlopig Ontwerp