Fokker Services WD

Fokker Services is de bedrijfstak van Fokker Technologies welke onderhoud, modificatie en reparatie verzorgt binnen de luchtvaart branche. Op het terrein van Fokker Services in Woensdrecht heeft Van Ouwerkerk Architecten de renovatie gerealiseerd van een gebouw met nieuwe kleedruimten en toiletgroepen. Het gebouw wordt gebruikt door de mecaniciens die het onderhoud verzorgen aan de vliegtuigen.

Het bestaande gebouw is opgebouwd uit een staalskelet met een hoogte van ruim vijf meter. De nieuw ontworpen ruimten zijn als losse volumes in de grote open ruimte gepositioneerd. Hierdoor wordt de bestaande constructie en de hoogte van het gebouw benadrukt en behoudt het gebouw haar rijkdom van licht en lucht.

De nieuwe ruimten in het gebouw zijn dusdanig vormgegeven en gepositioneerd, zodat functionaliteit, efficiency en hygiëne optimaal benut worden. Degelijke, industriële materialen zijn toegepast om een hoge levensduur te garanderen. Het kleurgebruik en de materialisering, welke op nauwkeurige wijze zijn samengesteld en gedetailleerd, vertegenwoordigen de identiteit van het bedrijf.

Program: Renovation
Size: 400m2
Location: Woensdrecht, The Netherlands
Status: Completed 2014
Photography: Rubén Dario Kleimeer

fokkerwd01
fokkerwd02
fokkerwd03
fokkerwd04
fokkerwd05

plattegrond

fokkerwd06